Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Kijk in de Sportwijzer voor adressen. Heeft uw kind een JeugdSportpas? Kijk dan op het JeugdSportpas Portaal. Hier vindt u informatie over de verenigingen, acties en handige links. Ook kan uw kind hier een sportkeuzetest invullen.

Sport.nl - sportwijzer

Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Loop en speel veel buiten met uw kindje. Of zoek andere beweegactiviteiten. Bijvoorbeeld dansen met uw baby. Kijk op Baby Carry Workout. Of peuterdans in Robeys Gym. In zwembad De Wel kunt u met uw baby, peuter of kleuter zwemmen.

Toon op kaart (1)
x

Baby Carry Workout

Toon op kaart (1)
x

Zwembad De Wel

Zwembad, sauna en zonnestudio "De Wel"

Julianalaan
1A
2421 CV
Nieuwkoop

Robeys Gym - peuterdans

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

In de gemeentegids vindt u alle sportverenigingen. Tip: Heeft u te weinig geld voor een sportvereniging? Vraag een bijdrage aan bij Stichting Leergeld.

Heeft u vragen en wilt u advies? Ga dan naar het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

De Verbinding
1
2421 EX
Nieuwkoop

Gemeentegids

Stichting Leergeld Nederland

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland