Voeding

Wilt u weten of u gezond eet?

Eet gevarieerd en niet te veel. U voelt zich daardoor fitter en u blijft langer gezond. Tips voor een gezonde leefstijl vindt u op de website van het Voedingscentrum. Test uw eetgewoonten met de Eetmeter. Of gebruik de BMI-meter waarop u ziet of u een gezond gewicht heeft. Op de website Kijk op gezond staat uitgelegd wat gezond eten is. Hier kunt u ook uw kennis testen.

Kijk op gezond

Voedingscentrum

Voedingscentrum - BMI-meter

Voedingscentrum - eetmeter

Maakt u zich ernstig zorgen over uw gewicht?

Ga naar uw huisarts of direct naar een diëtist. Bij de diëtist krijgt u advies en uitleg over verstandig leven, afvallen en aankomen.

Kijk voor u een afspraak maakt of uw zorgverzekering de kosten van een diëtist vergoedt. U heeft daar meestal een aanvullende verzekering voor nodig.

Wilt u gezond koken?

Zelf koken is goedkoper dan uit eten of een kant-en-klaarmaaltijd kopen. Het is ook gezonder. Kook zoveel mogelijk met verse ingrediënten. Ga naar de markt. Als de markt bijna voorbij is, krijgt u vaak korting op vers fruit of groente. Kijk voor meer tips op de website van het Voedingscentrum hoe u gezonder kunt eten. Of bel een diëtist als u dieetadvies wilt.

Let op: Informeer bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden en vergoedingen voordat u een afspraak met een diëtist maakt.

Kijk in de gemeentegids voor een diëtist in de buurt. Of ga langs bij GGD Hollands Midden voor advies over gezond eten en bewegen. ActiVite verzorgt ook cursussen over gezond eten. Gewicht Op Niveau geeft advies over gezonde voeding, bewegen en afvallen zonder dieet.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

ActiVite

Simon Smitweg
8
2353 GA
Leiderdorp
Toon op kaart (1)
x

GGD Hollands Midden

Parmentierweg
49
2316 ZV
Leiden

Voedingscentrum

Kijk ook bij: